John Aalbers

Directeur sportif (1965), trainer, ex-topsporter, coach en fysiotherapeut.

Aan het roer sinds 1999.

Visie: Zonder bewegen is er geen leven, dus: lopen maar.

Visie NLS: kleine groepen, persoonlijke aandacht, stimuleren, motiveren en enthousiasmeren. De mensen leren lopen via echte looplessen. Veel aandacht voor houding, techniek, ontspanning en plezier.

Leanne Blok

Trainster

Begin 2007 ben ik begonnen met lopen bij de Nijmeegse Loopschool. Ik liep al wel voor mezelf maar had het idee dat er ‘meer’ moest zijn, techniek bijvoorbeeld.  Na het volgen van de beginnerscursus ben ik gebleven omdat ik merkte dat het een stuk gezelliger en motiverender is om in een groep te lopen en gezamenlijk naar een loopevenement zoals de Bruggenloop, Marikenloop of de Zevenheuvelen toe te trainen. Inmiddels ben ik ook al weer een tijdje trainer van beginnersgroepen want ik vind het mooi om mijn kennis en ervaring over te dragen en te zien dat anderen ook enthousiast worden voor het lopen.

Hans Graat

Trainer

Als trainer van de Loopschool wil ik me even voorstellen. Toen we in Oeffelt kwamen wonen, kwam ik op het idee om te gaan hardlopen. Na enige tijd leek het mij verstandig om de looptechniek onder de knie te krijgen. Via een kennis ben ik bij de Nijmeegse loopschool terecht gekomen. Ik voelde me gelijk thuis en loop er met veel plezier. Na verloop van tijd werd ik gevraagd om trainer te worden. Aangezien ik lesgeven erg leuk vind, was ik gelijk enthousiast. Nu geef ik op dinsdag training aan de beginnersgroep. Het mooie aan deze groep is dat de deelnemers na 12 weken 5KM kunnen lopen zonder te wandelen. Mijn motto is: “lopen met een lach is belangrijker dan een snelle tijd!”

Maarten Vlieger

Trainer

Wat is het toch fantastisch in de omgeving Heumensoord! Sinds 1999 maakt hardlopen naast mijn eigen bedrijf een belangrijk deel uit van mijn leven. Ontspannen is zo belangrijk! Sinds 2006 train ik met veel plezier de dinsdag 19:15 uur groep en regelmatig de zondag morgen groep.

Ingrid Veldhuizen

Trainster

Lopen is fantastisch! Ik heb het lopen begin 2009 ontdekt en ben gegrepen door het hardloopvirus. Als trainer van de beginnende lopers vind ik het elke keer weer mooi om te zien dat mensen hun einddoel halen. Ook train ik om de week op zaterdag de duurloop groep. Het is hartstikke leuk om samen in een groep bezig zijn met lopen en elkaar te motiveren.

Bart Stolp

Trainer

Hardlopen is voor mij de manier om weer een frisse geest te krijgen. Samen met de groep ervaringen uitwisselen en de conditie op peil houden bevordert een gezonde levenswijze. Op de loopschool kan je in het weekend de dag goed beginnen en door de week de dag goed afsluiten.

Hans Sommers

Trainer

Hardlopen is een mooie manier van sportief bezig zijn. Sinds een paar jaar train ik de groep op woensdagavond, en geregeld op de zondagochtend.

Leuk om mensen te motiveren en te helpen hun hardloopdoelen te realiseren, of het nu een eerste 7heuvelenloop is, of een marathon.

Natuurlijk blijft het genieten van de mooie omgeving waarin we onze trainingen kunnen doen!

Jacqueline van Eenenaam

Trainster

Na een jaar zelf gelopen te hebben ben Ik bij de Nijmeegse Loopschool gekomen. Hier heb ik veel geleerd. Ik loop nu bijna dagelijks mijn rondje. Lopen is voor mij meer dan alleen lopen. Het is ook een manier om tot rust te komen. Zo ervaar je dus dat lopen niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook voor je geest. Naast het lopen train ik ook voor een 1/16 en 1/8 triathlon.

Als trainster begeleid ik diverse groepen en dat doe ik met veel plezier.

Toon Boonman

Mijn passie voor hardlopen begon in 2001 met conditie opbouwen, en ja hoor, ik raakte besmet met het virus. Begonnen met kleine wedstrijden o.a. de Bosloop van malden naar mee en dus ook een marathon.

Als trainer is het mooi om te zien wanneer lopers adviezen opvolgen en hierdoor beter worden, geen blessures krijgen, of werken naar een doel. Het geeft een heerlijk gevoel als het doel gehaald wordt en verder lekker genieten van de bossen en vennen rondom Nijmegen.

Sander Lemmens

Trainer

In 2007 voor de grap met een stel collega’s voor een event opgebouwd van 0 naar 4,3 km hardlopen in 10 weken, daarna een hele poos niet meer gelopen. Ik vond het wel heel erg leuk om te doen, maar miste een beetje de stok achter de deur om er ook mee door te gaan. Pas begin 2012 bij de Nijmeegse Loopschool de draad weer serieus opgepakt. Altijd erg gezellig en het buiten zijn doet gewoon goed! Lekker door de Nijmeegse bossen of langs de Waal. Die stok heb ik nu niet meer nodig.

Trainingen Vandaag

• 19:30 - interval training