Veel gestelde vragen

Dinsdag om 19:45 uur in Lent en en op zaterdag om 9.45 uur in Nijmegen.

 

In principe kan iedereen meedoen, en is er geen specifieke sportervaring nodig. Wij adviseren wel een sportmedisch onderzoek of een advies van je huisarts/specialist.


We trainen op dinsdag (Lent) en zaterdag (Nijmegen). Mocht je maar 1x per week kunnen komen trainen, dan loop je training die je niet kunt volgen zelf.

De training bij de Nijmeegse Loopschool duurt ongeveer anderhalf uur.

Je kunt de eerste lessen volstaan met sportschoenen die je nog hebt. Daarna adviseren we je om goede hardloopschoenen aan te schaffen bij een hardloopspeciaalzaak.

Goede schoenen voorkomen blessures en vergroten het loopplezier. Na de eerste les ontvang je van ons een kortingsbon om bij RUn2Day Nijmegen schoenen aan te schaffen.

Je hebt een (lange) tight of trainingsbroek nodig en een shirt. Bij voorkeur geen katoenen kleding maar specifieke sportkleding. Katoenen kleding wordt en blijft nat, waardoor je snel afkoelt. Bij winderige omstandigheden is een dun windjack aan te bevelen.
We noemen dit ook wel “functionele kleding”.

Bij regenachtig of koud weer is het aan te raden om droge warme kleding mee te nemen zodat deze kan worden aangetrokken na de training.

In het donker draag je een reflectiehesje (verplicht en deze dien je zelf aan te schaffen, 10 Euro, verkrijgbaar bij de trainer) eventueel aangevuld met verlichting.

Helaas zijn er geen inhaallessen. Wel is er een mogelijkheid om 1malig een extra les in te lassen op een donderdagavond. Dit iom de trainer en de ander lopers.

Het is niet mogelijk om lesgeld terug te krijgen.

Bij een blessure kan bij de eerst volgende cursus de resterende lessen worden ingehaald, mits de blessure tijdig via de mail gemeld is.

Ja, bij elk weertype kan er gelopen worden. Natuurlijk zal de trainer bepalen of het verantwoord is of niet.

Nee, je kunt na afloop van de cursus Absolute Beginners 1 en de doorstroomcursus, lid worden.

Daarvoor betaal je eenmalig het inschrijfgeld van €15,00. We hebben verschillende vormen van lidmaatschap. Zie hiervoor elders op de site of informeer bij de trainer.

Je kunt lid worden na het volgen van de cursus Absolute beginners 1 of als je ongeveer een uur aan een stuk kunt lopen.

Je kunt meerdere malen de cursus volgen.

Deelname aan de cursussen is op eigen risico.

NLS is niet aansprakelijk voor diefstal/schade van persoonlijke eigendommen.

Nieuws

 

Trainingen Vandaag

 
Geen Trainingen Vandaag

Loopevenementen

 

Foto’s

 

Nieuwsbrief

 

Partners